شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ |۲۹ ربیع‌الثانی ۱۴۴۶ | Nov 2, 2024
عاشورا

حوزه/ بهترین دلیل بر اینکه عبدالله بن جعفر معذور بر حضور و همراهی با کاروان حسینی بوده، این است که هیچ کدام از اهل بیت علیهم‌السلام او را به واسطه ی عدم شرکت در واقعه کربلا مذمت نکردند، بلکه همیشه به نیکی از ایشان یاد کردند و این صحابه را ستوده‌اند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، جواد حیدری،  کارشناس کلام و عقاید، در پاسخ به شبهه ای که در فضای مجازی در ایام محرم مطرح است، مبنی براینکه «چرا جناب عبدالله بن جعفر (همسرِ حضرتِ زینب) با کاروان اباعبدالله الحسین علیه‌السلام همراه نشد؟» اظهار کرد: نکته‌ی اول در مورد شخصیت عبدالله بن جعفر هست، ایشان صحابه‌ی بزرگ رسول خدا بودند و شأن و منزلت عظیمی در تاریخ دارند.

وی توضیح داد:  عبدالله بن جعفر علاقه ی شدیدی به امیرالمومنین(ع) و  امام حسن(ع) و امام حسین(ع) داشتند.

این کارشناس دینی تصریح کرد:  نکته‌ی دوم در رابطه ی با حضور نیافتن ایشان در کربلا هست، در این رابطه تحقیقات و اقوال مختلفی مطرح شده است، اما آنچه که صحیح به نظر می‌رسد این که ایشان در زمان وقوع واقعه‌ی کربلا ۷۰ سال سن داشت، لذا به واسطه‌ی کهولت سن و ضعف جسمانی که بر او عارض شده بود، نتوانست با کاروان امام حسین علیه السلام همراهی شود.

وی ادامه داد: قول دوم این است که اباعبدالله الحسین علیه السلام دستور دادند، ایشان  بمانند تا از بنی هاشمی که در مکه و مدینه بودند، حفاظت کنند، بنابراین حضرت قیام را بر ایشان واجب نکردند.

 حیدری عنوان کرد: قول سوم این بوده که برخی هم معتقدند، نابینایی عبدالله جعفر مانع همراهی ایشان با امام شد، که البته با توجه به قرائنی که در دسترس است از جمله این که ایشان کارهای اجرایی در آن زمان انجام می‌دادند، نابینایی بعید به نظر می رسد.

وی تشریح کرد: ما معتقدیم عبدالله بن جعفر به دلیل اینکه مریض بودند و به خاطر کهولت سن و همچنین به دلیل این که امام علیه السلام قیام را بر ایشان واجب نکرده بودند و دستور دادند که  در جنگ شرکت نکنند تا از بنی هاشمی که در مکه و مدینه بودند، محافظت کنند، با کاروان حسینی همراهی نکردند و این بزرگوار محافظت بنی‌هاشم را بر عهده گرفت.

 کارشناس عقاید و کلام در پایان گفت: بهترین دلیل بر اینکه عبدالله بن جعفر معذور بر حضور و همراهی با کاروان حسینی  بوده، این است که بعد از واقعه ی عاشورا اولا تاسف شدید خورد و ناراحت شدند از جریانی که برای اباعبدالله الحسین و اصحابشان اتفاق افتاد و ثانیاً هیچکدام از اهل بیت علیهم‌السلام عبدالله‌ بن‌جعفر را به واسطه ی عدم شرکت در واقعه ی کربلا مذمت نکردند، بلکه همیشه به نیکی از ایشان یاد کردند و این صحابه را ستوده‌اند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • یا حسین IR ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
    2 0
    سلام ممنون
  • سلسبیل IR ۱۳:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
    2 1
    تحلیل قابل قبولی بود
  • رحیق مختوم IR ۱۳:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
    2 0
    سلام و عرض تسلیت طرح پاسخ به شبهات قابل تقدیر هست چون با رسالت رسانه ی حوزه سازگار است. اجرکم عندالله
  • سلاله اخلاقی IR ۱۶:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
    1 0
    سلام علیکم خداقوت استاد ... زمانیکه به حماسه‌ی خلق عاشورا دقت میکنیم مبینیم چقدر همه‌ی حوادث براساس حکمت چینش شده است ... موفق و کامروا باشید ...
  • صهبای کربلا IR ۱۶:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
    1 0
    تشکر از روشنگری
  • اهل فریدن IR ۲۲:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
    1 0
    سلام علیکم استاد عزیز تشکر بابت روشنگری های خوب و البته خلاصه یا حسین
    • محقق IR ۱۲:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۸
      1 0
      فریدن سرزمین اقوام مختلف : ترک-لر-گرج-شیعه-سنی-ارمنی و همه زیر پرچم امام حسین غلیه السلام مدافع کشور عزیزمان
  • سلام IR ۲۰:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۸
    0 0
    سلام برخی معتقدند عبدالله از مردودین کربلا هست که با این تحلیل استاد قابل پذیرش نیست تشکر
    • محمد IR ۰۹:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۰
      0 0
      معتقدند یعنی چه؟؟؟ دلیل ارائه کنند
    • میر افضل IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۱
      0 0
      با سلام تحلیل استاد بزرگوار مبتنی بر سند بود کسانی که ادعای مردودیت دارند باید سند ارائه کنند. البینة علی المدعی